Skip to main content
 
Her kan dere se og lese om de fantastiske kattene som har vært eid eller oppdrettet av NO*Gooseberry, og har bidratt i avlsarbeidet.
Takket være disse kattene og mange fantrastiske fôrverter har oppdrettet kommet så langt det har i dag.
 
NW SC NO*Gooseberry I Love Applause JW DSM
Kallenavn: Lyra
Mor:
IC NO*Gooseberry Heli-Yum DM
Far:
CH Aequinoctium Bite Me!

Oppdrettets glitterdiva - Lyra er noe for seg selv. Utrolig vakkert og rasetypisk hode, og en utrolig utadvent personlighet. Lyra har fått 3 kull i oppdrettet, der en har flyttet som avlskatt i Italia, mens en blir igjen i NO*Gooseberry.

Lyra er vår første National Winner som har bodd hos fôrvert, og Kristine har gjort en super jobb med å holde henne i showkondisjon hele veien. Vi gleder oss til å følge henne videre som kastrat og senior sammen med Kristine!

NO*Gooseberry Give Me Goosebumps JW
Kallenavn: Panda
Mor:
SC NO*Gooseberry Angel Eyes JW DSM DM
Far:
NW SP SC NO*Gooseberry Donner JW DSW DVM DSM DM

Panda. Crazy Panda. Verdens vakreste jente, med verdens særeste personlighet. En av de mest populære avlskattene jeg har hatt, men til tross for mange forsøk har det bare endt opp i to kull med en kattunge i hver. Begge jentene til Panda er ekstremt vakre, og bærer arven videre i oppdrettet. 

NO*Gooseberry Who's Got Candy?
Kallenavn: Lizzy
Mor:
Aequinoctium DIletta
Far:
Aequinoctium Flex

Lizzy har bidratt med en del nye linjer inn i oppdrettet, og fikk et kull med fantastisk temperament før hun ble kastrert. Nå gleder vi oss til å jobbe videre med disse linjene fremover.

Takk til Anne som gir Lizzy og mammaen hennes et så fint hjem.

Emau's Miss Americana
Kallenavn: Swift
Mor: 
Emau's She's Got The Look
Far:
 R&B Emau's Yoshi

Søte Swift kommer fra USA, og er en jente jeg ikke klarte å si nei til på grunn av hennes spesielle stamtavle. Hun fikk bare ett kull, men i dette kullet fikk vi Ivy, verdens første Egyptisk mau World Winner. Så Swift har gjort jobben sin godt, og vi er heldige som har Ivy å jobbe videre med.

Nå nyter Swift kastratlivet i Stavanger. Takk for at dere tar så godt vare på henne!

Emau's Game Changer DM
Kallenavn: Delta
Mor: 
Emau's Material Girl
Far:
 GC Maujik's Twisting The Aces

Denne gutten har gjort en utrolig stor og viktig jobb for rasen her i Europa. Han kom fra USA i 2021 og laget flere utrolig fine kull både i NO*Gooseberry og i andre land. Som fertil var han veldig hormonell, så han fikk leve livet som lykkelig kastrat fra våren 2022.

Nå bor han hos Martin som gir han et godt og kjærlig hjem.

Stargazer Cassiopeia Azova
Kallenavn: Cassi
Mor: Emau's Maybelline
Far: S*Eternal Spring's Atlas

Cassi kom fra Nederland i 2020, helt i starten av pandemien. Heldigvis var det en åpning for å reise i en periode, slik at vi fikk denne fine jenta hit til Norge. 

Hos oss fikk Cassi to fine kull, med veldig sosiale og snille kattunger.

Cassi har bodd hos fôrvert Adriane. Tusen takk for at du har bidratt for Mau-avlen i Norge!

Aequinoctium Diletta
Kallenavn: Diletta
Mor: Aequinoctium Baby Gipsy
Far: Aequinoctium Born To Be Loved
 

Diletta er en tøff jente som har stor tro på seg selv. Hun kom til Norge som en liten kattunge, men mente selv hun var minst like stor som alle de andre her hjemme. Vi er kjempeglade for å ha hatt hun med i avlsgjengen i NO*Gooseberry.

Hun har fått to kull, og har to avkom etter seg i avl. En i Nederland og en her i Norge. 

Tusen takk til Anne som gir Diletta et supert hjem!

Aequinoctium Flex
Kallenavn: Flex
Mor: Skarabey Hathos
Far: Aequinoctium Born To Be Loved

Flex er en italiensk kjekkas som kom til Norge i 2020. Han er en av de snilleste og mest takknemlige kattene jeg kjenner. Intenst kosete og avhengig av å være nær. Han er en ganske stor gutt med en fantastisk muskulatur. I tillegg har han mange rasetypiske trekk vi er glade for å ha med videre fra han i oppdrettet.

Han har gjort en super avlsjobb, og har flere vakre og herlige kattunger å vise etter seg. Vi beholder Fame etter han her hjemme, og gleder oss til å følge linjene videre.

Flex lever nå det gode liv som kastrat i sitt nye hjem i Oslo.

SW NW PR SC NO*Gooseberry Queen Bee JW DVM DSM
Kallenavn: Bee
Mor: SC NO*Gooseberry Angel Eyes JW DSM DM
Far: NW SP SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM DM

Fanstastiske Bee. Dronningen i huset og det vakreste jeg har. Bee er et supert eksemplar av Egyptisk Mau, og jeg slutter aldri å bli satt ut av hvor vakker ho er. En nydelig personlighet har ho også. Snill, rolig og god, og en skikkelig mammajente.

Bee fikk kun ett kull da hannkattene ikke helt skjønte seg på måten ho ville lage kattunger på... Lillesøster Panda tar over plassen hennes som avlskatt, og Bee blir hos oss som lykkelig kastrat. Ho tar rollen som reservemamma veldig seriøst, og vil helst ha hovedansvar for alle kull her. 

GC Emau's Hermes
Kallenavn: Hermes
Mor: GC RW Emau's Covergirl DN
Far: GC Emauge Neverending Story

Hermes er en stor og vakker gutt fra USA. Han er en nydelig gutt med store, uttrykksfulle øyne og fantastiske ører. Kroppen er atletisk og sterk, og han er godt balansert. I tillegg er han utrolig snill og ydmyk. 

Han kom til oss i 2019 og vi hadde flere planer for han. Det viste seg etterhvert at han var kresen på damene, så han valgte seg kun én han ville bruke tid på. Dette resulterte i et supert kull på 3 kattunger, hvor vi beholder en gutt videre til avl.

Han bor nå i hans perfekte hjem i Oslo, der han nyter livet som lykkelig kastrat.

IC NO*Gooseberry Heli-Yum DM
Kallenavn: Yummis
Mor: NO*Gooseberry Heart Of Eternity
Far: GC BW NW Emauge De Beers
 
 

Heli-Yum er datter av den berømte GC BW NW Emauge De Beers som jeg lånte fra USA til Norge i 2015. Ett av resultatene var kullet han fikk med NO*Gooseberry Heart Of Eternity. Pelsen og øynene, i tillegg til en spennende stamtavle med mine eldste linjer, er hovedgrunnen til at jeg var så glad for å jobbe videre med Yummis i oppdrettet. Ho er tipp-oldebarn av min og Norges aller første Mau CH New Kingdom Hippolyta, noe som gjør meg ekstra stolt. Yummis er en alltid glad og veldig morsom katt med MYE personlighet. 

Ho har fått 4 fine kull med 4 forskjellige hannkatter. I hvert eneste kulle har ho laget superstjerner. I tillegg til at ho har linjene sine videre i NO*Gooseberry, har ho også avkom i oppdrett i Hellas og Latvia. Ho har virkelig bidratt til rasen.

Tusen takk til fôrvert Marie for et supert samarbeid, og takk for at du tar så godt vare på henne!

NW SP SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM DM
Kallenavn: Vipe
Mor: GP GC RW Mautrix Aurora Borealis DM
Far: GC BW NW Emau's So You Think You Can Dance

Where to start... Katten som har tatt rasen til et nytt nivå i Europa, både i type og i temperament. Katten som skulle bli hos meg til han var ca 1,5 år for å lage noen kull, før han skulle flytte videre til sitt egne hjem. Det gikk jo ikke akkurat som planlagt, Vipe bestemte seg for å bli hos meg for alltid. Denne gutten er noe helt spesielt, og alle som møter han skjønner hva som menes med det. 

I avl har han vært fantastisk. Alle kattungene han har gitt oss er i superkvalitet, og vi ser disse kvalitetene videre i barnebarna hans. Han er enten pappa eller bestefar til alle årets katter i NRR kat.3 som er Egyptisk Mau i 2018. I tillegg til kullene han har fått hos oss, så har han ett kull i Italia og ett i Latvia. På utstilling har han vært Årets Katt Voksen i NRR kat3 i 5 år på rad, og han er nå klar for å stille som kastrat og senior i 2020.

Jeg er evig takknemlig for å ha fått ha Vipe i avl, og er så glad for at han er lykkelig kastrat her hjemme nå. 

SC NO*Gooseberry Angel Eyes JW DSM DM
Kallenavn: Skye
Mor: IC NO*Gooseberry Lollipop
Far: GC RW IC Emauge Dark Side-Of-The Sun
 

Skye er en 2. generasjons Gooseberry Mau. Til nå er ho den jenta som har hatt størst betydning for avlen her i NO*Gooseberry. Ho har vært en fantastisk mamma som har gitt oss mange herlige og verdifulle barn. Skye har spredd mye glede for mange!

Dommerne sa tidlig at dette er en "Super star!", og ho beviste det raskt med å bli Junior Winner (5 Best in Show før 10 mnd) i en alder av 8 måneder. Ho bante vei for de neste generasjonene av Mau i Skandinavia og satt virkelig listen høyt!

En snill og god prinsesse som alltid har visst at ho er svimlende vakker. Ho har hatt en fantastisk showkarriere, og er i tillegg den første norske Mauen som får tittelen Dinstinguished Merit. Denne jenta er noe helt spesielt, og vi er utrolig stolte for å ha fått frem en så flott katt i oppdrettet.

CH Aequinoctium Bite Me!
Kallenavn: Bit
Mor: CH Aequinoctium Aurora Borealis
Far: NW SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM DM

Bit er et resultat av en veldig spennende kombinasjon etter et samarbeid med Marco. Min kjære SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM er pappa etter at Marco sendte en av hokattene sine til Norge for en kjærlighetsferie. Bit er en fin gutt på elegante bein. Hodet har en fin struktur, og ørene har rett størrelse, form og plassering. 

Bit fikk to kull hos oss før han flyttet videre til det perfekte hjem i Kristiansand. Han har gitt oss flere kattunger vi vil bruke videre i avl.

PR GIC NO*Gooseberry It's My Life
Kallenavn: Vira
Mor: SC NO*Gooseberry Angel Eyes JW DSM DM
Far: NW SP SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM DM
Vira er en elegant jente fra Skye og Viper sitt første kull. Ho har en fantastisk front-on-look med vakre, store og mandelformede øyne. Benbygningen hennes er en av de største styrkene, elegant og feminin men likevel sterk og atletisk. Med sin helt rene sølvfarge og flotte mønster er jeg utrolig stolt over å ha hatt mulighet til å ha denne spesielle damen i oppdrettet.

Ho bor hos forvert Louise og Lars-Åke, tusen takk for at ho får verdens beste hjem hos dere <3

CH Emau's Chasing The Moon
Kallenavn: Pan
Mor: GC RW Emau's Let's Dance
Far: GC RW PR IC Emauge Dark Side-Of-The Sun

Pan kom til Norge fra USA i slutten av 2013. Pelsen hans er som en fasit på kvaliteten, og både farge og mønster er veldig tiltrekkende. Hodeform er super, perfekte ører, og en godt balansert kropp. Han er utrolig søt og snill i personligheten. 

Pan fikk ett kull hos oss, før han flyttet tilbake til USA for å bidra i avlen videre der.  

GC BW NW Emauge De Beers
Kallenavn: DB
Mor: GC BW NW Emau's Diamonds R Forever DM
Far: GC RW Mautrix Footloose 

Jeg var så heldig å få låne denne gutten fra USA en periode i 2015/2016. Mens han bodde hos meg produserte han 3 nydelige kull, og tilførte oppdrettet flere gode kvaliteter. Blant andre er han pappa til mitt lille monster SC NO*Gooseberry Where's My Crown JW, som absolutt er en av de mest spennende kattene jeg har. 

Tusen takk til Pat og Tim som lot meg få låne denne gode og snille katten.

NO*Gooseberry Heart Of Eternity
Kallenavn: Saandee
Mor: GIC S*Erendel Elara de Jupiter
Far: SP SC NO*Gooseberry Nero Wolfe DVM

Saandee er en morsom jente som dukket opp i et ikke planlagt kull mellom Elara og Nero. Dette var en spennende stamtavle som jeg valgte å jobbe videre med, siden Saandee på sin side fikk de beste egenskapene etter begge sine foreldre. Ho fikk ett kull med tre fine kattunger, hvorav Yummis jobber videre i avlen for rasen.

Saandee bor nå med Tanja, og lever luksuslivet!

GC Emau's License To Kill
Kallenavn: Bond
Mor: GC Emau's For Your Eyes Only DM
Far: GC Mautrix Shall We Dance

Mammaen til Bond er GC Emau's For Your Eyes Only DM - aka Wren - min absolutte favoritt-Mau noensinne. Det har vært min store drøm å få en av hennes kattunger til meg, så når oppdretter Melanie ringte meg for å høre om jeg ville ha han var det umulig å si nei. 

Bond er en utrolig godt balansert katt. Han har et hode til å dø for, nydelig ører med perfekt plassering og størrelse. Øynene er fantastiske og uttrykksfulle. Kroppen er muskuløs men elegant, og har en super balanse. Pelsen er kort og kvaliteten er på topp.  Personligheten hans er herlig, så fort han blir kjent med deg er han oppe i fanget ditt og krever kos. Han maler stort sett hele tiden!

Bond flyttet videre som avlskatt til en oppdretterkollega i Belgia, og lever nå det gode liv som kastrat der.

GC BW NW Emau's So You Think You Can Dance
Kallenavn: Tyce
Mor: GP GC BW NW Emau's Dancin InThe Dark DM
Far: GC BW NW Emau's Minuet DM

Fine Tyce er en spesiell gutt som kom fra USA til meg i voksen alder. Jeg hadde mange planer for kull etter han, men han var over gjennomsnitt kresen på kjærestene sine, og endte opp med å bare like Alice. De to fikk et fantastisk kull sammen med fire sølv kattunger av høy kvalitet, hvorav den ene gutten har blitt i oppdrettet og laget mye MAU-historie: NW SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM

Tyce ble pensjonert som avlskatt, og flyttet til Jessika i Sverige. De to var ment for hverandre <3

SP SC NO*Gooseberry Nero Wolfe DVM
Kallenavn: Nero
Mor: CH NO*Gooseberry Trick or Treat
Far: GC RW IC Emauge Dark Side-of-The Sun

Nero er en outcross hankatt med linjer det ikke finnes mye igjen av. Han har en fantastisk elegant og muskuløs kropp, fin farge med nydelig spotting. Øynene hans var nydelig stikkelsbærgrønne allerede som ung katt, med god form og plassering. Nero fikk en enstemmig Best In Show som kattunge, og har blitt nominert til mange finaler og har mange Best In Variety. Han er også Norges første Egyptisk Mau som har fått tittelen Distinguished Variety Merit. Personligheten til denne gutten finnes det ikke maken til. Han er trygg, utrolig sosial og har en utstråling som overbeviser de fleste om at han er verdens midtpunkt. 

Han har fått to kull totalt, ett i eget oppdrett og ett med IC NO*Gooseberry Lollipop i NO*Mistos Mission. Nero bor nå sammen med Elara hos Petter.

IC NO*Gooseberry Lollipop
Kallenavn: Zingzo
Mor: GC RW Mautrix Aurora Borealis DM
Far: GC Mimesis Poker Face

Denne elegante jenta er fra Alice sitt første kull. Vi var så heldige å få parret Alice i USA før vi fikk henne hjem. Hannkatten er ikke mye brukt, og så vidt vi vet er Zingzo den eneste fra han som gikk videre i avl, noe som gjør henne ekstra spesiell. Zingzo fikk ett kull i NO*Gooseberry hos forvert Siv. I dette kullet kom en av de viktigste kattene i oppdrettet, SC NO*Gooseberry Angel Eyes JW DSM DM. 

Etter kullet ble ho overført til forvert Siv, som fikk ett kull fra henne før hun ble kastrert. 

GW RW Mautrix Aurora Borealis DM
Kallenavn: Alice
Mor: GC Mautrix Light Up The Sky
Far: GW RW Mautrix Merlin

Alice er en utrolig søt jente som kom fra USA til Norge for å høyne standarden. Ho bidro med eleganse, balanse og de største, grønneste øynene jeg hadde sett. Alice ga ekstremt mange gode kvaliteter videre til kattungene sine, og er mor til den berømte NW SC NO*Gooseberry Donner JW DVM DSM som har tatt rasen til et helt nytt nivå. 

Alice var sterkt ønsket tilbake til oppdretteren sin etter endt avlskarriere her hos meg, og flyttet tilbake dit og bidro med et fantastisk kull der før ho ble kastrert. 

GC RW Emauge Dark Side-Of-The Sun
Kallenavn: Floyd
Mor: Emau's Moonshadow of Emauge
Far: GC BW NW Emau's Shoot The Moon

Floyd er en forsiktig og god type som det er umulig å ikke forelske seg i. Han er den første smoke mauen har har brukt i avl, og det av gode grunner. Kroppen hans er av de mest elegante og muskuløse jeg har sett, og hodeformen og ørene er fantastiske. I starten av oppdrettet mitt var det han, sammen med Alice som virkelig startet eventyret for fullt. 

Floyd flyttet tilbake til USA til sin oppdretter for å bli pappa til et par kull, før han ble kastrert og lever det gode liv som pensjonist. 

IC NO*Gooseberry Trick Or Treat
Kallenavn: Melis
Mor: CH New Kingdom Hippolyta
Far: CH Emau's Titanium

Melis er verdens første norskfødte Egyptisk Mau. Ho ble født på Halloweenkvelden, og ble den aller første fødte kattungen i NO*Gooseberry. Ho er veldig lik mammaen sin, men har hakket bedre kontraster og øyenfarge. Ho flyttet til min mamma som kattunge, og fikk totalt to kull i oppdrettet. Vi jobber fortsatt med linjene hennes i dag.

GC BW NW Emau's Shoot The Moon
Kallenavn: Sol
Mor: GC BW NW Emau's Drop-Of-Golden Sun
Far: GC Emau's Kestrel DM

Oppdretter Melanie kalte denne gutten for "one in a million", og det var han virkelig. Han er den første CFA NW og BW Egyptisk Mau som har blitt sendt ut av USA. Han fikk et par kull i USA før han flyttet til Norge.

Jeg var verdens heldigste som fikk denne vakre, rasetypiske og snille gutten til oppdrettet. Dessverre ble han ikke mer enn 2 år, og fikk kun blitt far til ett kull hos oss. Heldigvis fikk vi den vakre smoke-sønnen hans fra USA hit litt senere, GW RW Emauge Dark Side-Of-The Sun, som gjorde at vi kunne jobbe videre med disse linjene.

GIC S*Erendel Elara de Jupiter
Kallenavn: Elara
Mor: IC D'Otz Star Diver of Erendel
Far: GC, IC Bacamamdit Into The Wild of Erendel

Elara er en svensk jente med et mønster til å dø for. Ho er hun veldig sosial og utadvent. Mer kosete og trygg katt skal du lete lenge etter, og hun er en drøm å ha med på utstillinger. Nå har hun vokst opp til å bli en elegant dame med lange bein og en super balanse.

Ho har totalt fått fire kull. Ho nyter nå pensjonisttilværelsen i Fredrikstad sammen med Nero.

CH New Kingdom Hippolyta
Kallenavn: Pysj
Mor: New Kingdom Octavia
Far: Mauisha Nepherhotep

Pysj er den første Mauen i Norge noensinne, og trives godt med å være historisk. Ho kom fra England til meg i Oktober 2008, og var mamma til norges første MAU-kull i Oktober 2009. Pysj var min drøm som ble virkelighet, og bekreftet med en gang at dette var rasen for meg. 

Pysj fikk totalt 3 kull, og linjene hennes lever videre i mange generasjoner. Ho bor nå hos mamma og koser seg. Tusen millioner takk til hennes oppdretter Melissa Bateson for at du ga meg denne skatten og startet et utrolig eventyr.