Jeg heter Rebekka Løkke og bor med katter og samboer i et stort hus i Halden.

NO*Gooseberry - opprettet i 2009 - er norges første oppdrett av Egyptisk Mau. Her er kattene en naturlig del av familien, og jeg gjør alt jeg kan for at de skal leve et sunt, langt og lykkelig liv.

 

Foto: Kristine Fjellstad Møgster - www.photostudiomogster.no

 

I 2014 ble NO*Gooseberry et NRR-diplomert oppdrett.

 

Rebekka har bestått PawPeds G1 kurs i mai 2010, G2 i november 2010, og G3 i mai 2011.

Trykk på kokardene under for å se hva kursene innebærer.

                      

 

Om oppdrettet

Her lever kattene sammen med oss som familiemedlemmer. De er godt vant med både mennesker og andre katter, og blir håndtert mye. Alle sammen er innekatter, og vi har en fin og sikker kattegård de kan være i på den varmere tiden av året. Dette er noe de elsker. Her får de brukt instinkter, oppdaget nye lukter og kjent på været. 

NO*Gooseberry er et oppdrett som legger stor vekt på helse. Alle kattene testes for PK mangel som har blitt oppdaget på noen i rasen, og vil aldri gjøre en parring der det er sjans for å få kattunger positiv for dette. Jeg er nøye med rengjøring her hjemme, slik at kattene kan bo i et rent og friskt hjem. Kasser, mat og vannsklåler, soveplasser o.l. blir grundig vasket regelmessig. Jeg er særlig forsiktig de første ukene med nyfødte kattunger, og venter med å ha besøkende hos kattungene til de er 6 uker gamle. De blir håndtert fra den dagen de er født, til den dagen de flytter til sitt nye hjem. Dette er med på å skape trygge kattunger som ikke er redd for mennesker. Jeg får utrolig gode tilbakemeldinger fra kattungekjøpere som er veldig fornøyd med hvor trygge og sosiale kattene herfra er.

Du kan treffe meg og kattene våre på en del utstillinger rundt om i Norge og Sverige, i tillegg til en del av kattungekjøperne mine. Vi er glade for å vise dere kattene våre, og besvare spørsmål. Kom gjerne innom oss om du ser oss på en utstilling. 

 

Foto: Kristine Fjellstad Møgster - www.photostudiomogster.no
 
NO*Gooseberry er stolte ambassadører for Eukanuba, et høykvalitetsfôr anbefalt og brukt av oss i mange år. 
 

Hvorfor Egyptisk Mau?

Da jeg var liten fikk jeg en engelsk kattebok av mamma. Hver eneste gang jeg bladde gjennom den stoppet det alltid opp på en spesiell side. På den siden var det bilde av en elegant katt med de vakreste øynene jeg noensinne har sett. Jeg ble like betatt hver eneste gang. Tiden gikk og jeg ble eldre, og da bestemte jeg meg for å finne ut mer om denne rasen, Egyptisk Mau. Jeg leste i alle kattebøker jeg kunne finne, og tror nok jeg fikk med meg det meste av nettsider som omhandlet Mauen. Jeg ble mer og mer sikker på at dette var katten for meg. Siden jeg ikke hadde fått denne katten ut av hodet på 13 år måtte det bety noe. Denne katten ville jeg bli kjent med. Jeg fant fort ut at det ikke var noen som drev med Egyptisk Mau i Norge. Det var faktisk ingen Mauer som var registrert her i landet en gang. Jeg snakket med en del oppdrettere rundt omkring i verden, og bestemte meg etterhvert for at jeg ville få denne rasen til Norge så folk her kunne bli bedre kjent med den. Det var tydelige forskjeller i typen Mau som fantes hos de forskjellige oppdretterne, og jeg fant ut at linjene med amerikansk avstamming var det jeg ville gå for. Den første Egyptiske Mauen kom fra England til Norge i oktober 2008. Hun heter New Kingdom Hippolyta, og er Norges første Egyptisk Mau og vår første avlskatt.

Siden den gang har mye skjedd, det har blitt mange reiser til USA og andre land for å hente hjem nye avlskatter, og det har etterhvert blitt en del MAU-kull i Norge. Jeg er utrolig stolt av kattene mine, og er utrolig takknemlig for alle som har hjulpet meg!

Våre kattunger får mye oppmerksomhet fra rundt om i Norge og verden. Nå bor det NO*Gooseberry kattunger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Latvia, Hellas, Italia, England, USA og Canada.

 

NO*Gooseberry Give Me Goosebumps JW

 

TAKK!

Jeg vil rette en stor takk til alle de som har hjulpet meg komme i gang! Melissa Bateson i New Kingdom Cattery har hjulpet meg så mye i oppstarten. En spesielt stor takk til Melanie Morgan, Emau Cattery, som har hjulpet meg uendelig mye med å skaffe vakre og rasetypiske katter fra USA. Hun har også gitt meg gode tips, og lært meg uendelig mye om rasen. Melanie er den beste mentoren man kan tenke seg! Uten Melanie hadde ikke mauen i Norge hatt den framgangen den har i dag.

Takk til Laurie Coughlan - Mautrix Cattery, Susan og Caroline Melia - D'otz Cattery, Lovisa Flärdh - Erendel cattery og Pat og Tim - Emauge Cattery for noen herlige katter. Dere har alle hjulpet meg med å oppfylle drømmen min.

Til sist vil jeg rette en superstor takk til min engasjerte Mau-familie og alle fantastiske fôrverter! Uten dere hadde det ikke vært mulig for meg å drive oppdrettet av Egyptisk Mau like bra, med like stor avlsbase. Tusen takk for det fantastiske hjemmet dere gir kattene, og for at dere er så engasjerte i rasen!

Vipe & Bee