Skip to main content

Jeg heter Rebekka Løkke og bor med kattene mine i et stort hus i Fredrikstad. NO*Gooseberry - opprettet i 2009 - er norges første oppdrett av Egyptisk Mau. Her er kattene en naturlig del av familien, og jeg gjør alt jeg kan for at de skal leve et sunt, langt og lykkelig liv.

NO*Gooseberry er et oppdrett som legger stor vekt på helse. Alle kattene testes for PK-mangel som har blitt oppdaget i rasen, og vil aldri gjøre en parring der det er sjans for å få kattunger positiv for dette. 

Kattungene herfra blir håndtert fra dagen de er født, til den dagen de flytter til sine nye hjem. Jeg får utrolig gode tilbakemeldinger fra kattungekjøpere som er veldig fornøyd med hvor trygge og sosiale kattene herfra er.

Du kan treffe meg og kattene våre på en del utstillinger rundt om i Norge og Sverige, i tillegg til en del av kattungekjøperne mine. Vi er glade for å vise dere kattene våre, og besvare spørsmål. Kom gjerne innom oss om du ser oss på en utstilling. 

Hvorfor Egyptisk Mau?

Da jeg var liten fikk jeg en engelsk kattebok av mamma. Hver eneste gang jeg bladde gjennom den, stoppet det alltid opp på en spesiell side. På den siden var det bilde av en elegant katt med de vakreste øynene jeg har sett. Jeg ble like betatt hver eneste gang.

Tiden gikk og jeg ble eldre, og da bestemte jeg meg for å finne ut mer om denne rasen, Egyptisk Mau. Jeg leste i alle kattebøker jeg kunne finne, og tror nok jeg fikk med meg det meste av nettsider som omhandlet Mauen. Jeg ble mer og mer sikker på at dette var katten for meg. Siden jeg ikke hadde fått denne katten ut av hodet på 13 år måtte det bety noe. Denne katten ville jeg bli kjent med.

Jeg fant fort ut at det ikke var noen som drev med Egyptisk Mau i Norge. Det var faktisk ingen Mauer som var registrert her i landet en gang. Jeg snakket med en del oppdrettere rundt i verden, og bestemte meg etterhvert for at jeg ville få denne rasen til Norg. 

Den første Egyptiske Mauen kom fra England til Norge i oktober 2008. Hun heter New Kingdom Hippolyta, og er Norges første Egyptisk Mau og min første avlskatt.

Siden den gang har mye skjedd, det har blitt mange reiser til USA og andre land for å hente hjem nye avlskatter, og det har etterhvert blitt en del MAU-kull i Norge. Jeg er utrolig stolt av kattene mine, og er utrolig takknemlig for alle som har hjulpet meg!

Våre kattunger får mye oppmerksomhet fra rundt om i Norge og verden. Nå bor det NO*Gooseberry kattunger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Latvia, Hellas, Italia, England, Nederland, USA og Canada.

NO*Gooseberry er stolte ambassadører for Eukanuba, et høykvalitetsfôr anbefalt og brukt av oss i mange år. 

Tusen takk!

Jeg vil rette en stor takk til alle de som har hjulpet meg komme i gang! Melissa Bateson i New Kingdom Cattery har hjulpet meg så mye i oppstarten. En spesielt stor takk til Melanie Morgan, Emau Cattery, som har hjulpet meg uendelig mye med å skaffe vakre og rasetypiske katter fra USA. Hun har også gitt meg gode tips, og lært meg uendelig mye om rasen. Melanie er den beste mentoren man kan tenke seg! Uten Melanie hadde ikke mauen i Norge hatt den framgangen den har i dag.

Takk til Laurie Coughlan - Mautrix Cattery, Susan og Caroline Melia - D'otz Cattery, Lovisa Flärdh - Erendel cattery og Pat og Tim - Emauge Cattery for noen herlige katter. Dere har alle hjulpet meg med å oppfylle drømmen min.

Til sist vil jeg rette en superstor takk til min engasjerte Mau-familie og alle fantastiske fôrverter! Uten dere hadde det ikke vært mulig for meg å drive oppdrettet av Egyptisk Mau like bra, med like stor avlsbase. Tusen takk for det fantastiske hjemmet dere gir kattene, og for at dere er så engasjerte i rasen!